Langkau ke kandungan utama

AKTIVITI : Lawatan Penanda Aras Oleh Kolej Vokasional Juaseh, Negeri Sembilan...

Pada 4 Disember 2018, 4 orang wakil daripada Kolej Vokasional Juaseh, Negeri Sembilan telah melakukan lawatan penanda aras ke jabatan Teknologi Maklumat & Komunikasi, PMS. Lawatan ini adalah bagi mendapatkan maklumat dan pandangan berkenaan dengan kurikulum program rangkaian komputer di Kolej Vokasional Juaseh. Mereka bakal diaudit oleh pihak MQA bagi program diploma rangkaian komputer.

Sepanjang lawatan ini, sesi perbincangan dilakukan antara wakil mereka dengan wakil JTMK PMS. Antara wakil JTMK PMS adalah Puan Atijah (Ketua Jabatan), Puan Fazilah (Ketua Program DDT Track Networking System), Tuan Haji Azrin Azli (Ketua Progra DDT Track Software & Application Development), Puan Fatimah Zahra, Puan Nik Khairul Bariyyah, Cik Nor Wahida, En. Saiful Bahri, En. Tun Mohd Hatimazwan dan En. Riki Riswandi.

Malah, dalam lawatan ini juga, Puan Fazilah telah dilantik sebagai Penasihat Akademik bagi program diploma rangkaian komputer di Kolej Vokasional Juaseh.

Semoga perkongsian maklumat ini dapat membantu pihak Kolej Vokasional Juaseh dalam menghadapi audit dari MQA nanti.
Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

AKTIVITI : Digital Innovation & Creativity Exibition 2018 (DICE2018)...

JTMK telah menganjurkan Digital innovation & Creativity Exibition 2018 (DICE2018). DICE merupakan projek yang dianjurkan bagi membolehkan para pelajar kursus DFT6014 INTEGRATED PROJECT membentangkan produk bagi projek akhir mereka. DICE 2018 telah diadakan pada 27 September 2018 di Tingkat 1, Perpustakaan Siber PMS.DICE perupakan penjenamaan semula Program Pembentangan Projek Akhir Pelajar (sebelum ini dikenali sebagai ITEX).

Setiap kumpulan pelajar akan dinilai oleh 2 orang panel. Panel pertama adalah pensyarah JTMK sendiri. Manakala panel kedua adalah panel yang dijemput khas daripada industri dan universiti. Panel yang dijemput adalah;

Dr. Mohd Hazeli Bin Mohamed ZabilPensyarah Kanan Kejuruteraan Perisian, Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)Wakil IEEE Malaysia Society, Computer ChapterEn. Mutahir Bin Mohamed AriffPensyarah Jabatan Grafik & Multimedia, Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)Muhammad Shakirin Bin Samin Wakil syarikat Amtis Solution Sdn. Bhd.Rakan Industri JTMK PMS

AKTIVITI : Kejayaan JTMK PMS Di Pertandingan Inovasi...

JTMK PMS telah menyertai 2 pertandingan inovasi yang melibatkan projek akhir pelajar pada Mac dan Mei. Kedua-dua penyertaan ini telah menghasilkan keputusan yang cukup cemerlang.

I-Compex 2017
Program  :  National Innovation and Invention Competition through Exhibition 2017 (I-COMPEX)
Tarikh     :  22-23 Mac 2017
Tempat    :  Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS), Jitra, Kedah
Peserta    :
Produk : iCar Lock           Pelajar :
                   1) Umi Amira Azhar (DIP)
                   2) Nur Zafira Jamil (DIP)
          Penyelia : Pn. Roziyaliney Muhammad Produk : iHomestay           Pelajar :
                   1) Umi Amira Azhar (DIP)
                   2) Nurzarinah Zakaria (DIP)
          Penyelia : Cik Rafizah Ab Rahman Produk : Light LED Controler (LiLeC)           Pelajar :
                   1) Noor Diana Zolkeple (DNS)
                   2) Mazmie fairuza syahira binti azmi (DNS)
                   2) Shaza Athirah Mohd Isa (DNS)
          Penyelia : Pn.Nik Khairul Bar…

AKTIVITI : Pembentangan Proposal Projek Akhir Pelajar...

Pada 20 Ogos yang lalu, telah diadakan sesi pembentangan proposal projek akhir pelajar bagi kursus FP521 Project Analysis & Design dan FN521 Network Project Analysis & Design. Kira-kira 54 kumpulan pelajar DIP dan DNS terlibat dengan pembentangan ini.

Berikut adalah antara gambar yang sempat dirakamkan sepanjang sesi pembentangan berlangsung;