Langkau ke kandungan utama

PENGUMUMAN : Rumah Terbuka JTMK 2013....

JTMK akan menganjurkan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri JTMK 2013 pada;


  • Tarikh : 19 Ogos 2013
  • Tempat : Dewan Besar PMS

Setiap kelas akan mempunyai gerai masing-masing. Pelajar perlu menyediakan makanan seperti yang telah ditetapkan pada gerai masing-masing. Pelajar juga perlu menghias gerai masing-masing bagi menghidpukan suasana rumah terbuka Aidilfitri. Gerai akan dinilai dan akan dipertandingkan.

Pelajar perlu menyediakan gerai masing-masing bermula jam 8.00 pagi. Hidangan dan gerai perlu siap sebelum jam 10.00 pagi kerana juri untuk memberi markah akan mula hadir sekitar jam 11.00 pagi. Juri terdiri dari Ahli Mensyuarat Pengurusan PMS, antaranya Pengarah, Timbalan Pengarah, Ketua Jabatan, dan Ketua Unit.

Semua pelajar JTMK WAJIB berada di dewan sepanjang majlis berlangsung kerana kedatangan akan diambil. Sebarang persoalan, sila rujuk Penasihat Akademik masing-masing.

Riang Ria Raya JTMK 2013...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

AKTIVITI : Digital Innovation & Creativity Exibition 2018 (DICE2018)...

JTMK telah menganjurkan Digital innovation & Creativity Exibition 2018 (DICE2018). DICE merupakan projek yang dianjurkan bagi membolehkan para pelajar kursus DFT6014 INTEGRATED PROJECT membentangkan produk bagi projek akhir mereka. DICE 2018 telah diadakan pada 27 September 2018 di Tingkat 1, Perpustakaan Siber PMS.DICE perupakan penjenamaan semula Program Pembentangan Projek Akhir Pelajar (sebelum ini dikenali sebagai ITEX).

Setiap kumpulan pelajar akan dinilai oleh 2 orang panel. Panel pertama adalah pensyarah JTMK sendiri. Manakala panel kedua adalah panel yang dijemput khas daripada industri dan universiti. Panel yang dijemput adalah;

Dr. Mohd Hazeli Bin Mohamed ZabilPensyarah Kanan Kejuruteraan Perisian, Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)Wakil IEEE Malaysia Society, Computer ChapterEn. Mutahir Bin Mohamed AriffPensyarah Jabatan Grafik & Multimedia, Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)Muhammad Shakirin Bin Samin Wakil syarikat Amtis Solution Sdn. Bhd.Rakan Industri JTMK PMS

AKTIVITI : Kejayaan JTMK PMS Di Pertandingan Inovasi...

JTMK PMS telah menyertai 2 pertandingan inovasi yang melibatkan projek akhir pelajar pada Mac dan Mei. Kedua-dua penyertaan ini telah menghasilkan keputusan yang cukup cemerlang.

I-Compex 2017
Program  :  National Innovation and Invention Competition through Exhibition 2017 (I-COMPEX)
Tarikh     :  22-23 Mac 2017
Tempat    :  Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS), Jitra, Kedah
Peserta    :
Produk : iCar Lock           Pelajar :
                   1) Umi Amira Azhar (DIP)
                   2) Nur Zafira Jamil (DIP)
          Penyelia : Pn. Roziyaliney Muhammad Produk : iHomestay           Pelajar :
                   1) Umi Amira Azhar (DIP)
                   2) Nurzarinah Zakaria (DIP)
          Penyelia : Cik Rafizah Ab Rahman Produk : Light LED Controler (LiLeC)           Pelajar :
                   1) Noor Diana Zolkeple (DNS)
                   2) Mazmie fairuza syahira binti azmi (DNS)
                   2) Shaza Athirah Mohd Isa (DNS)
          Penyelia : Pn.Nik Khairul Bar…

AKTIVITI : Pembentangan Proposal Projek Akhir Pelajar...

Pada 20 Ogos yang lalu, telah diadakan sesi pembentangan proposal projek akhir pelajar bagi kursus FP521 Project Analysis & Design dan FN521 Network Project Analysis & Design. Kira-kira 54 kumpulan pelajar DIP dan DNS terlibat dengan pembentangan ini.

Berikut adalah antara gambar yang sempat dirakamkan sepanjang sesi pembentangan berlangsung;