Langkau ke kandungan utama

PENGUMUMAN : Pencarian tokoh Alumni Usahawan...

Menjelang Homecoming Alumni Night PMS 2014 yang akan diadakan pada 21 Jun 2014 bersempena Majlis Istiadat Konvokesyen Ke-8, Jawatankuasa Alumni JawatankuasaProgram berbesar hati untuk mengadakan perkara berikut:
1.    PERTANDINGAN VIDEO KENANGAN KREATIF
          i.   Terbuka pada semua Alumni (individu atau berkumpulan)
         ii.   Tempoh video adalah 5 minit
     iii.   Video bukan sekadar paparan gambar tetapi mempunyai mesej tersendiri iaitu bertema persahabatan dan tersirat maklumat berkaitan PMS seperti Visi, Misi dan memperkenalkan PMS
 iv. Tarikh tutup penghantaran video melalui email ke pihak urusetiamaznihaberahim@gmail.com atau mazniha.poli@1govuc.gov.my  adalah 9 Jun 2014.
2.    PENGANUGERAHAN TOKOH ALUMNI USAHAWAN
       i.    Mohon semua usahawan Alumni menghantar profil diri dan perniagaan utk pencalonan TOKOH ALUMNI USAHAWAN. Sila lampirkan bersama gambar-gambar berkaitan perniagaan termasuk gambar Alumni.
      ii.    Penyampaian anugerah ni akan disampaikan pada Majlis 'Homecoming' Alumni dan Makan Malam Pra-Konvo pada 21 Jun 2014
        iii.    Email kepada Pegawai Alumni PMS  maznihaberahim@gmail.com atau 
mazniha.poli@1govuc.gov.my sebelum 6 Jun 2014

Oleh yang demikian, mohon sesiapa yang mengenali Alumni Usahawan dan bekas pelajar-pelajar untuk menghebahkan perkara di atas.
Sehingga hari ini terdapat 3 orang Alumni yang telah menghantar profil untuk calon Tokoh Alumni Usahawan dan 2 respon penyertaan Video Kenangan Terbaik. Kerjasama tuan/puan saya dahului dengan jutaan penghargaan dan dirahmati Allah.
Mazniha Berahim
Pegawai Alumni PMS

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

AKTIVITI : Digital Innovation & Creativity Exibition 2018 (DICE2018)...

JTMK telah menganjurkan Digital innovation & Creativity Exibition 2018 (DICE2018). DICE merupakan projek yang dianjurkan bagi membolehkan para pelajar kursus DFT6014 INTEGRATED PROJECT membentangkan produk bagi projek akhir mereka. DICE 2018 telah diadakan pada 27 September 2018 di Tingkat 1, Perpustakaan Siber PMS.DICE perupakan penjenamaan semula Program Pembentangan Projek Akhir Pelajar (sebelum ini dikenali sebagai ITEX).

Setiap kumpulan pelajar akan dinilai oleh 2 orang panel. Panel pertama adalah pensyarah JTMK sendiri. Manakala panel kedua adalah panel yang dijemput khas daripada industri dan universiti. Panel yang dijemput adalah;

Dr. Mohd Hazeli Bin Mohamed ZabilPensyarah Kanan Kejuruteraan Perisian, Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)Wakil IEEE Malaysia Society, Computer ChapterEn. Mutahir Bin Mohamed AriffPensyarah Jabatan Grafik & Multimedia, Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)Muhammad Shakirin Bin Samin Wakil syarikat Amtis Solution Sdn. Bhd.Rakan Industri JTMK PMS

AKTIVITI : Kejayaan JTMK PMS Di Pertandingan Inovasi...

JTMK PMS telah menyertai 2 pertandingan inovasi yang melibatkan projek akhir pelajar pada Mac dan Mei. Kedua-dua penyertaan ini telah menghasilkan keputusan yang cukup cemerlang.

I-Compex 2017
Program  :  National Innovation and Invention Competition through Exhibition 2017 (I-COMPEX)
Tarikh     :  22-23 Mac 2017
Tempat    :  Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS), Jitra, Kedah
Peserta    :
Produk : iCar Lock           Pelajar :
                   1) Umi Amira Azhar (DIP)
                   2) Nur Zafira Jamil (DIP)
          Penyelia : Pn. Roziyaliney Muhammad Produk : iHomestay           Pelajar :
                   1) Umi Amira Azhar (DIP)
                   2) Nurzarinah Zakaria (DIP)
          Penyelia : Cik Rafizah Ab Rahman Produk : Light LED Controler (LiLeC)           Pelajar :
                   1) Noor Diana Zolkeple (DNS)
                   2) Mazmie fairuza syahira binti azmi (DNS)
                   2) Shaza Athirah Mohd Isa (DNS)
          Penyelia : Pn.Nik Khairul Bar…

AKTIVITI : Pembentangan Proposal Projek Akhir Pelajar...

Pada 20 Ogos yang lalu, telah diadakan sesi pembentangan proposal projek akhir pelajar bagi kursus FP521 Project Analysis & Design dan FN521 Network Project Analysis & Design. Kira-kira 54 kumpulan pelajar DIP dan DNS terlibat dengan pembentangan ini.

Berikut adalah antara gambar yang sempat dirakamkan sepanjang sesi pembentangan berlangsung;